Ierse godsdienstvrijheid en anti-conversiewet wringen

Leestijd: < 1 minuut

De Noord-Ierse tweede kamer heeft ingestemd met een verbod op conversiepraktijken, aldus The Christian Institute. Tegelijkertijd is er wel meer bewustzijn gekomen dat dit invloed kan hebben op de godsdienstvrijheid. Eén parlementslid zei: “Het recht om te bidden, te prediken, om raad te vragen en pastorale zorg te verlenen aan iemand die steun zoekt, mag niet worden verminderd.” Toch leidde dit bewustzijn niet tot een amendement om gebed en pastoraat buiten het wetsvoorstel te zetten. Oorzaak hiervan is een (ondeugdelijk) onderzoek waarin juist gebed en pastoraat als grote ‘boosdoeners’ worden gezien.

Meer buitenlands nieuws

Slechts 0.001% Duitsers is ‘divers’

Slechts 969 mensen omschrijven zichzelf als ‘divers’, zo bleek uit een Duits onderzoek in 2022. 1259 personen wilden geen informatie over hun geslacht geven. Tegenover

Zwitserse ouders willen dochter terug

Een Zwitsers echtpaar onderneemt juridische stappen om de voogdij over hun 16-jarige dochter terug te krijgen. Zij staat sinds vorig jaar onder toezicht van de