Weigeren transitie toch geen huiselijk geweld

Leestijd: < 1 minuut

In Engeland presenteerde de Crown Prosecution Service onlangs een nieuwe richtlijn voor huiselijk geweld. Daarin stond dat het weigeren van steun voor de transitie van een huisgenoot daar ook onder valt. Nu heeft de CPS de richtlijn bijgewerkt, naar aanleiding van “feedback van belanghebbenden”, zo schrijft The Christian Institute.

Familieleden (met name ouders) zijn dus niet verplicht financiële steun te bieden. Het delen van foto’s van vóór de transitie en het gebruiken van de oorspronkelijke naam wordt alleen beschouwd als huiselijk geweld als het tot doel heeft om de ander ‘te vernederen of leed te veroorzaken’.    Het Women’s Rights Network juicht de aanpassing toe. Tegelijkertijd zijn ze “teleurgesteld dat er nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid activistisch taalgebruik in staat”.

Meer buitenlands nieuws

De seksuele revolutie in Tsjechië

In een blogartikel op Elizamondegreen wordt de seksuele revolutie in Tsjechië beschreven. Volgens de auteur gaan er juist dit jaar in Tsjechië belangrijke wissels om.

Australische gelijkheidswet totaal afgewezen

Parlementair onderzoek onder 13.000 mensen in New South Wales (Australië) wees uit dat 85% de controversiële gelijkheidswet van parlementlid Alex Greenwich volledig verwierp. Dit wetsvoorstel