Pride Ede probeert evangelisatiecampagne te voorkomen

20240525 Sjofar bij Pride Ede
Leestijd: 2 minuten

De Pridebeweging in Ede organiseerde op 24, 25 en 26 mei activiteiten op het plein voor de Oude Kerk. Volgens de beweging is iedereen welkom, ook degenen die snel moe/overprikkeld zijn of fysieke beperkingen hebben. Stichting Evangelisatie Sjofar was erbij en ervoer opnieuw dat hierbij echt sprake is van een geestelijke strijd.

Een evangelist van de stichting vertelt hierover:

“De Pride beweging heeft er alles aan gedaan om de aanwezigheid van een bijbelgetrouw geluid onmogelijk te maken. Mede met behulp van de evangelisatiecommissie van de Oude Kerk in Ede en de SGP hebben we last minute via de burgemeester een heel mooie locatie gekregen om de bewuste dag aanwezig te zijn met de Bijbelbus.

Toen wij onze locatie wilden innemen begon de crew van de Pride-beweging onze bus in te pakken met bouwhekken met spandoeken.
Omdat wij geloven in ‘niet door kracht noch door geweld’, hebben wij dit over ons heen laten komen en vervolgens de gemeente Ede hiervan op de hoogte gesteld. Zij hebben direct de organisatie gesommeerd om dit ongedaan te maken.

Met een drietal evangelisten hebben we mooie en goede gesprekken mogen voeren in de winkelstraat met passanten en bezoekers van het evenement.
Verdrietig was een luidruchtig optreden van een damesband met zeer godslasterlijke teksten. Onder het motto van kunst wordt helaas veel toegestaan.

Aan het eind van de dag kwamen er plotseling nogal wat klachten van de Pride binnen bij politie en handhavers over intimidatie van onze kant.
Dit was net als vorig jaar een ‘stuiptrekking’ om ons werk verdacht te maken. Na controle door de boa’s kon dit op geen enkele manier worden aangetoond. We konden ons werk blijven doen. De enige intimidatie was onze aanwezigheid…
De openstelling van de Oude Kerk ‘s middags viel ook niet in goede aarde bij de Pride. Ze hebben zoveel mogelijk de deuren naar de kerk uit het zicht genomen met aanstootgevende metersgrote spandoeken.

Bijzonder bemoedigend was de steun die we zaterdag van veel christenen (en ook niet-christenen…) hebben ontvangen op onze aanwezigheid.
Velen vonden het een verademing om even te pauzeren bij de Bijbelbus. 

De les die we op een dag als deze als christenen kunnen trekken is dat we weer opnieuw hebben ervaren dat een bijbelgetrouw geluid binnen deze beweging absoluut niet wordt getolereerd en heftig wordt bestreden. Des te meer om, binnen onze kerken en gemeenten, maar ook naar buiten toe, een helder Bijbels geluid te laten horen tot eer van onze God! ‘Welke wil, dat alle mensen zalig worden en tot kennis der waarheid komen.

Ook interessant

Man | Vrouw #2 #2

Vragen en antwoorden over man- en vrouw-zijn Man- of vrouw-zijn, wat houdt dat eigenlijk in? Waar de rolverdeling van man en vrouw

Man | Vrouw #2

Vragen en antwoorden over man- en vrouw-zijn Man- of vrouw-zijn, wat houdt dat eigenlijk in? Waar de rolverdeling van man en vrouw

Man-Vrouw – test

Man | Vrouw Man- of vrouw-zijn, wat houdt dat eigenlijk in? Waar de rolverdeling van man en vrouw vroeger duidelijk was, lijkt