32 Europese landen tekenen LHBT mensenrechtenverklaring

Leestijd: < 1 minuut

Tijdens het Europese IDAHOT+ Forum in Den Haag hebben 32 Europese landen een gezamenlijke verklaring ondertekend voor de bescherming van LHBT-mensenrechten, aldus een bericht van de Rijksoverheid. Nieuwkomers op deze lijst zijn Polen, Albanië, Spanje, Montenegro en Oekraïne.

Minister Dijkgraaf vindt deze verklaring belangrijk, omdat LHBT’ers minder geaccepteerd lijken te worden en er steeds meer kritische stemmen klinken. De verklaring stelt dat Europese instellingen een gezamenlijke aanpak moeten ontwikkelen om acceptatie te bevorderen en geweld en discriminatie van LHBT’ers te bestrijden.  

Meer buitenlands nieuws

De seksuele revolutie in Tsjechië

In een blogartikel op Elizamondegreen wordt de seksuele revolutie in Tsjechië beschreven. Volgens de auteur gaan er juist dit jaar in Tsjechië belangrijke wissels om.

Australische gelijkheidswet totaal afgewezen

Parlementair onderzoek onder 13.000 mensen in New South Wales (Australië) wees uit dat 85% de controversiële gelijkheidswet van parlementlid Alex Greenwich volledig verwierp. Dit wetsvoorstel