Peru bestempelt ‘trans’ als ‘geestesziek’

Leestijd: < 1 minuut

De Peruaanse overheid heeft intersekse en transgenders officieel bestempeld als geestesziek, aldus Nine for News. De minister van volksgezondheid steunt de Peruaanse president Boluarte, die een wet hiertoe ondertekende, volkomen. Genderbevestigende operaties zijn verboden. Wel krijgen ‘transgenders’ de mogelijkheid voor psychologische behandeling.

De regering steunt hierbij op wetenschappers die aantonen dat geslachtsverandering ‘biologisch gezien onmogelijk is’ en op cijfers die laten zien dat zelfmoord onder transgenders die een medische geslachtsverandering ondergingen 20 keer vaker voorkomt dan bij niet-transgenders.

Meer buitenlands nieuws

De seksuele revolutie in Tsjechië

In een blogartikel op Elizamondegreen wordt de seksuele revolutie in Tsjechië beschreven. Volgens de auteur gaan er juist dit jaar in Tsjechië belangrijke wissels om.

Australische gelijkheidswet totaal afgewezen

Parlementair onderzoek onder 13.000 mensen in New South Wales (Australië) wees uit dat 85% de controversiële gelijkheidswet van parlementlid Alex Greenwich volledig verwierp. Dit wetsvoorstel