Britse bisschoppen stellen pastorale handreiking op voor ‘transgenders’.

Leestijd: < 1 minuut

Rooms-katholieke bisschoppen in Engeland en Wales hebben vorige week richtlijnen vrijgegeven, waarin zij aandringen op het voorkomen van medische behandelingen van genderdysforie, aldus Christian Today. Dit schreven ze in een document met de titel “Intricately Woven by the Lord” (= Als een borduursel gewrocht – psalm 139:13-15), dat dient als een “pastorale reflectie op gender.”

In het document uiten de bisschoppen hun medeleven met volwassenen en kinderen die worstelen met genderdysforie. Volgens hen is dit een symptoom en gevolg van de zondeval voor mensen. De hele schepping zucht en wacht op de verlossing door Jezus Christus.

“Wanneer een gezin of persoon die deze uitdagingen ervaart, begeleid wil worden op hun christelijke reis, is ons doel hen te helpen hun menselijkheid te herontdekken en te koesteren zoals die door God, met lichaam en ziel, werd bedacht en geschapen”, vervolgden de bisschoppen. “Pastorale begeleiding moet voortkomen uit een aanvaarding en viering van het lichaam zoals het geschapen is, respect voor ouders als primaire opvoeders en het hooghouden van de beste praktijken op het gebied van het beschermen van principes.”

Het uitkomen van dit document viel bijna samen met de verklaring ‘Dignitas Infinita’ die vanuit Rome 2 dagen daarvoor gepresenteerd werd.

Meer buitenlands nieuws

Target krabbelt terug met LHBT-acceptatie

Target, een grote Amerikaanse winkelketen, raakte vorig jaar in opspraak toen ze een ‘Pride Month-collectie presenteerde. Veel Amerikanen riepen op het bedrijf te boycotten. Om