Californië verwatert wet pedofilie

Leestijd: < 1 minuut

Een wetsvoorstel uit Californië stelde dat het kopen van kinderseks een misdrijf is dat maximaal 4 jaar gevangenisstraf, een boete van maximaal $25000,- en een registratie van 10 jaar als zedendelinquent zou opleveren, zo schrijft The Daily Wire.

Dit wetsvoorstel werd met steun van de Democratische partij aangenomen, maar er werden belangrijke aanpassingen afgedwongen. 16- en 17-jarigen werden van deze wet uitgesloten, de gevangenisstraf wordt beperkt tot enkele dagen en de boete tot $10.000,-.

Senator Grove, die het wetsvoorstel indiende, is ongelooflijk teleurgesteld dat het wetsvoorstel buiten haar weten om is aangepast. Ze stelt dat de veiligheidscommissie doorgaat met haar “zachte aanpak, ten koste van de meest kwetsbaren in Californië, onze kinderen”.

Meer buitenlands nieuws

Monument voor Engelse LHBT-veteranen

In het National Memorial Arboretum komt een monument voor de homoseksuelen en transgenders die bij het leger gewerkt hebben, aldus de BBC. Tot 2000 was

Australië reageert niet op Cass-rapport

De Australische minister van Volksgezondheid heeft het Cass-rapport voor kennisgeving aangenomen. Hij stelt echter dat de resultaten van dit onderzoek niet per definitie gelden voor