Griekenland vecht tevergeefs tegen laag geboortecijfer

Leestijd: < 1 minuut

Griekenland heeft één van de laagste geboortecijfers in Europa. In een special van Reuters staat dat in sommige dorpen al jaren geen kinderen meer geboren zijn. Sommige dorpjes bestaan voor tweederde uit 70-plussers. In het dorpje Ormenio is één 13-jarige. Zijn vader rijdt bijna dagelijks 50 km om hem met andere kinderen te laten voetballen.

De economische crisis die Griekenland jarenlang in z’n greep hield, heeft de geboortecijfers nog verder doen dalen. Het krijgen van een kind kostte gewoon teveel.

De overheid trekt van alles uit de kast om geboortecijfers te laten toenemen. Denk hierbij aan uitkeringen, betaalbare huisvesting, zwangerschapsbegeleiding en het opnemen van migranten in de beroepsbevolking. Tegelijkertijd is de ervaring in andere EU-landen dat dergelijke maatregelen weinig zoden aan de dijk zetten.

Elk land met een dalend geboortecijfer zal op termijn met de daarbij horende problemen te maken krijgen, als ze het tij niet weten te keren.

Meer buitenlands nieuws

Monument voor Engelse LHBT-veteranen

In het National Memorial Arboretum komt een monument voor de homoseksuelen en transgenders die bij het leger gewerkt hebben, aldus de BBC. Tot 2000 was

Australië reageert niet op Cass-rapport

De Australische minister van Volksgezondheid heeft het Cass-rapport voor kennisgeving aangenomen. Hij stelt echter dat de resultaten van dit onderzoek niet per definitie gelden voor