Engeland wil genderprobleem holistisch aanpakken

Leestijd: < 1 minuut

Woensdag is het zogenaamde ‘Cass Report’ vrijgekomen: de onafhankelijke evaluatie van de genderbehandelingen in 2020. Hierin staat dat de onderbouwing voor de transgenderbehandelingen die uitgevoerd werden onvoldoende is om deze op grote schaal toe te passen bij minderjarigen. Als gevolg daarvan pauzeert de Britse gezondheidsdienst NHS alle afspraken voor minderjarigen in transgenderklinieken, zo meldt The Christian Post.

In een brief aan Hilary Cass, de hoofdonderzoeker, staat dat er nieuwe gezondheidscentra moeten worden opgestart, waarbij holistische zorg aan jongeren wordt geboden. Als zij zich melden met ‘genderdysforie’, moet er ook gekeken worden naar psychisch welbevinden, stoornissen (zoals ASS en ADHD) en andere mogelijke oorzaken.

De NOS vraagt zich af of deze plannen haalbaar zijn, omdat de Engelse gezondheidszorg kampt met personeelstekorten en financiële problemen. “De wachtlijst voor de geestelijke gezondheidszorg is opgelopen tot 1,2 miljoen.”

Meer buitenlands nieuws

Monument voor Engelse LHBT-veteranen

In het National Memorial Arboretum komt een monument voor de homoseksuelen en transgenders die bij het leger gewerkt hebben, aldus de BBC. Tot 2000 was

Australië reageert niet op Cass-rapport

De Australische minister van Volksgezondheid heeft het Cass-rapport voor kennisgeving aangenomen. Hij stelt echter dat de resultaten van dit onderzoek niet per definitie gelden voor