‘Dignitas Infinita’ houdt vast aan ‘man en vrouw’

Leestijd: < 1 minuut

Het Vaticaan heeft een nieuwe verklaring gepubliceerd over kwesties als abortus, euthanasie en gendertheorie. In het gedeelte over ‘Ernstige schendingen van de menselijke waardigheid’ wordt de traditionele leer van de Kerk duidelijk verdedigd. Op het gebied van gender zijn 5 artikelen geschreven, waarin de menselijke waardigheid geprezen wordt, het onuitwisbare verschil tussen man en vrouw en hoe de genderideologie probeert allerlei rechten te verbreken en verschillen uit te wissen.

Bij het man-vrouwpaar brengt dit verschil de meest wonderbaarlijke wederkerigheid teweeg. Zo wordt hun gemeenschap de bron van een wonder dat ons altijd blijft verbazen: de komst van een nieuw mens op deze wereld.”

European Conservative is wel kritisch op de gekozen worden ‘oneindige menselijke waardigheid’, omdat Thomas van Aquino ons eraan herinnerde “dat zonde een persoon van zijn menselijke waardigheid kan beroven”.

Meer buitenlands nieuws

Monument voor Engelse LHBT-veteranen

In het National Memorial Arboretum komt een monument voor de homoseksuelen en transgenders die bij het leger gewerkt hebben, aldus de BBC. Tot 2000 was

Australië reageert niet op Cass-rapport

De Australische minister van Volksgezondheid heeft het Cass-rapport voor kennisgeving aangenomen. Hij stelt echter dat de resultaten van dit onderzoek niet per definitie gelden voor