Britse sportvrouwen voelen zich ongemakkelijk bij transgenderatleten

Leestijd: < 1 minuut

Uit anoniem onderzoek onder Britse sportvrouwen blijkt dat meer dan 70% zich ongemakkelijk voelt bij transgenderatleten die als ‘vrouw’ meedoen. 67% vindt het ongemakkelijk om zich daarover uit te spreken. Het zou namelijk als discriminerend kunnen worden beschouwd. Dit meldt Reuters op basis van onderzoek van de BBC.

Het toelaten van ‘transvrouwen’ tot de vrouwensport is wetenschappelijk niet te verantwoorden, aldus een recent onderzoek. Jongens die de puberteit hebben doorgemaakt, hebben een enorm fysiek voordeel t.o.v. vrouwen, ook al hebben ze als ‘transvrouw’ een laag testosterongehalte.

In Nederland blijkt dit ongemak ook. Afgelopen week verlieten twee dartsters de sport, omdat een teamgenoot een transvrouw is (Bron: NOS).

Meer buitenlands nieuws

Monument voor Engelse LHBT-veteranen

In het National Memorial Arboretum komt een monument voor de homoseksuelen en transgenders die bij het leger gewerkt hebben, aldus de BBC. Tot 2000 was

Australië reageert niet op Cass-rapport

De Australische minister van Volksgezondheid heeft het Cass-rapport voor kennisgeving aangenomen. Hij stelt echter dat de resultaten van dit onderzoek niet per definitie gelden voor