Hooggerechtshof VS laat ‘transzaak’ liggen

Leestijd: < 1 minuut

De zaak van Jeremy en Mary Cox uit Indiana wordt niet door het hooggerechtshof behandeld. Dat meldt The Christian Post. Zij hadden een beroep gedaan op het hooggerechtshof, omdat lagere rechtbanken hen uit de ouderlijke macht hadden gezet over hun zoon. Deze zoon identificeert zich als transvrouw, wat de ouders niet wilden erkennen.

De vraag die het hooggerechtshof zou moeten beantwoorden, is: “Onder welke omstandigheden kan de staat ouders de mond snoeren en een kind uit huis halen van ouders die wel geschikt zijn om kinderen op te voeden?’.

Eerder waarschuwde advocaat Laura Slavis al dat het een gevaarlijke precedent zou scheppen, als deze zaak niet behandeld wordt. “Er zijn in deze zaak twee belangrijke kwesties: de ene gaat over het feit dat het kind uit huis wordt geplaatst alleen maar vanwege de religieuze overtuigingen van de ouders over seksualiteit. En de andere gaat over waar een ouder met zijn kind over kan praten binnen de grenzen van zijn of haar eigen huis”, zei ze.

Meer buitenlands nieuws

Monument voor Engelse LHBT-veteranen

In het National Memorial Arboretum komt een monument voor de homoseksuelen en transgenders die bij het leger gewerkt hebben, aldus de BBC. Tot 2000 was

Australië reageert niet op Cass-rapport

De Australische minister van Volksgezondheid heeft het Cass-rapport voor kennisgeving aangenomen. Hij stelt echter dat de resultaten van dit onderzoek niet per definitie gelden voor