Engelse gezondheidsdienst stopt met puberteitblokkers

Leestijd: < 1 minuut

De National Health Service stopt met het voorschrijven van puberteitblokkers aan kinderen met genderdysforie, aldus The Christian Post. Uit hun onderzoek blijkt dat de veiligheid en effectiviteit van de medicijnen onvoldoende bewezen is; er zijn zelfs aanwijzingen voor het tegenovergestelde.

De Engelse regering noemt dit besluit een mijlpaal. De NHS moet kinderen beschermen en dit besluit draagt daar aan bij. In 2022 besloot de NHS al om sociale transitie te ontmoedigen. Kinderen mogen er dus niet zomaar voor kiezen om met een andere naam en geslacht aangesproken te worden.

Zoals verwacht maken LHBT-organisaties zich bezorgd over de vraag of transjongeren wel toegang houden tot hoogwaardige en tijdige ‘gezondheidszorg’.

Meer buitenlands nieuws

Monument voor Engelse LHBT-veteranen

In het National Memorial Arboretum komt een monument voor de homoseksuelen en transgenders die bij het leger gewerkt hebben, aldus de BBC. Tot 2000 was

Australië reageert niet op Cass-rapport

De Australische minister van Volksgezondheid heeft het Cass-rapport voor kennisgeving aangenomen. Hij stelt echter dat de resultaten van dit onderzoek niet per definitie gelden voor