Opgelicht via een datingapp

Leestijd: < 1 minuut

Duizenden mensen worden voor miljoenen euro’s opgelicht via datingapps. Succesvolle zakenmannen of aantrekkelijke rijke vrouwen verleiden bezoekers om te investeren in cryptomunten. Na een paar kleine succesjes kiezen mensen er vaak voor om meer geld in te leggen. Na een grotere inleg verdwijnt de website ineens en wordt het contact verbroken.

Deze praktijk, die zes jaar geleden in China is ontstaan en zich over de wereld verspreidde, heeft inmiddels de naam ‘pig butchering (=varkensslachting) gekregen. De NOS licht toe: “Met dat woord wordt gedoeld op het ‘vetmesten’ van slachtoffers met een klein financieel succesje en liefdevolle berichten, terwijl ze daarna compleet worden kaalgeplukt.”

De oplichters zijn zelf vaak slachtoffer van mensenhandel, aldus Time Magazine. Zij worden gedwongen om met valse profielen intieme relaties op te bouwen via datingapps. De winst verdwijnt naar grote criminele organisaties.

Meer buitenlands nieuws

Monument voor Engelse LHBT-veteranen

In het National Memorial Arboretum komt een monument voor de homoseksuelen en transgenders die bij het leger gewerkt hebben, aldus de BBC. Tot 2000 was

Australië reageert niet op Cass-rapport

De Australische minister van Volksgezondheid heeft het Cass-rapport voor kennisgeving aangenomen. Hij stelt echter dat de resultaten van dit onderzoek niet per definitie gelden voor