Weeshuis Sierra Leone wordt gezinscentrum

Leestijd: < 1 minuut

Emmanuel Nabieu, zelf een wees, liet het weeshuis waar hij uit kwam een geheel nieuwe koers varen, toen hij er ging werken, schrijft Christianity Today. Uit onderzoek bleek namelijk dat 80-90% van de kinderen geen echte wezen waren. Ze hadden nog een levend familielid dat voor hen kon zorgen. Voor het Child Rescue Center gold dit zelfs voor 98% van de kinderen.

Nu heeft het weeshuis onder de naam Child Reintegration Centre een nieuwe weg ingeslagen. In plaats van kinderen op te nemen, helpen ze gezinnen om financieel zelfvoorzienend te worden. Door lessen, leningen en mentorschappen helpen ze ouders en kinderen om een betere toekomst op te bouwen.

Deze nieuwe koers wordt ook uitgedragen door de Verenigde Naties. Zij stelt in een resolutie dat gezinszorg prioriteit heeft.

Het is bijzonder om te zien dat gezinszorg in ontwikkelingslanden prioriteit heeft, terwijl westerse landen het gezin veel minder waarderen als fundament van de samenleving.

Meer buitenlands nieuws

Monument voor Engelse LHBT-veteranen

In het National Memorial Arboretum komt een monument voor de homoseksuelen en transgenders die bij het leger gewerkt hebben, aldus de BBC. Tot 2000 was

Australië reageert niet op Cass-rapport

De Australische minister van Volksgezondheid heeft het Cass-rapport voor kennisgeving aangenomen. Hij stelt echter dat de resultaten van dit onderzoek niet per definitie gelden voor