Bisschop zegent ‘homostel’ in Uruguay

Leestijd: < 1 minuut

Een rooms-katholieke bisschop in Uruguay heeft een zegen uitgesproken over een ‘homostel’. De twee mannen (82 en 47 jaar) waren twee dagen daarvoor getrouwd. Tijdens de ceremonie, die vanwege protest op een seculiere locatie plaatsvond, sprak de priester: “moge God je behoeden en zegenen, je leiden op het pad van vrede en liefde, en je helpen groeien in toewijding aan je broeders en in de liefde die je hen te geven hebt, in de naam van de Vader, de Zoon, en de Heilige Geest. Amen.”

Verschillende media schreven over deze gebeurtenis als “een door de kerk goedgekeurd ‘homohuwelijk’”. De bisschop verdedigde zich door te zeggen dat hij de personen zegende, en dat hij handelde in lijn met de uitspraken van de paus.

In Uruquay is het ‘homohuwelijk’ legaal sinds 2013. De Katholieke kerk heeft zich er tot nu toe steeds volledig van gedistantieerd.

Meer buitenlands nieuws

Monument voor Engelse LHBT-veteranen

In het National Memorial Arboretum komt een monument voor de homoseksuelen en transgenders die bij het leger gewerkt hebben, aldus de BBC. Tot 2000 was

Australië reageert niet op Cass-rapport

De Australische minister van Volksgezondheid heeft het Cass-rapport voor kennisgeving aangenomen. Hij stelt echter dat de resultaten van dit onderzoek niet per definitie gelden voor