Engeland niet gezinsvriendelijk. Nederland ook niet         

Leestijd: < 1 minuut

Hoe gezinsvriendelijk is het belastingsysteem van een land? Het Family Hubs Network onderzocht deze vraag. Van de 32 landen staat Engeland op plaats 26, met een score van 3.5. Ter vergelijking: Tsjechië staat op de eerste plaats van 193 punten, en het gemiddelde is 44 punten.

Het Engelse belastingsysteem gaat uit van individuele inkomens, waarover belasting betaald moet worden. Door het individuele, en niet het gezinsinkomen, als uitgangspunt te nemen, lopen gezinnen belastingvoordelen mis, moeten ze meer belasting betalen en is er meer noodzaak voor vrouwen om te blijven werken. Het FHN vraagt de regering om “een fundamentele herziening van de manier waarop gezinnen worden belast”, aldus European Conservative.

Overigens staat Nederland met 1 punt op plaats 27. De Scandinavische landen scoren 0 en Griekenland scoort -6 punten. “De toegekende punten vertegenwoordigen de procentuele belastingverlaging die een eenverdienersgezin met twee kinderen betaalt, vergeleken met een alleenstaande waar beiden een gemiddeld loon hebben”.

Meer buitenlands nieuws

Californië verwatert wet pedofilie

Een wetsvoorstel uit Californië stelde dat het kopen van kinderseks een misdrijf is dat maximaal 4 jaar gevangenisstraf, een boete van maximaal $25000,- en een