Calgary probeert burgemeester te ontslaan

Leestijd: < 1 minuut

Een groep bewoners van Calgary (Alberta, Canada) is een petitie gestart om burgemeester Jyoti Gondek uit haar ambt te ontzetten, zo meldt Life Site News. Hiervoor moet 40% van de bevolking een originele handtekening zetten, wat neerkomt op 514.284 handtekeningen. Deze unieke actie zou een overwinning betekenen voor de conservatieve groepen in de samenleving.

Gondek was in alle opzichten pro-LHBT, pro-abortus en tegen allerlei vrijheden (met betrekking tot Coronamaatregelen). Zo mogen Prolife-organisaties alleen afbeeldingen van foetussen versturen in een gesloten envelop, met een waarschuwing voor ‘schokkende beelden’ en geadresseerd. Ook weigerde ze de politie meer geld te geven om gewelddadige misdaad te bestrijden, terwijl protesten tegen ‘drag-queens’ de kop worden ingedrukt.

Meer buitenlands nieuws