Frankrijk: “mijn vader zit in de cel”

Leestijd: < 1 minuut

Kinderen zonder vader lopen een groter risico crimineel te worden, aldus CNE. Maar ongeveer 25% van de kinderen groeien op bij een alleenstaande ouder. Vaak laat de vader zijn gezin achter. Wat zijn de redenen hierachter? De Franse krant La Croix L’Hebdo deed hier onderzoek naar.

  • Sommige afwezige vaders zitten in de gevangenis. 44% of ruim 31.000 van de gevangen mannen zijn vader.
  • Vaders hebben vaak niet geleerd om een goede vader te zijn. Ze hebben zelf geen (goed) voorbeeld gehad en/of ze zaten in de gevangenis in de eerste levensjaren van hun kind. Hierdoor konden ze niet in hun rol groeien.
  • Vaders worden gezien als de hoeders van het gezag in hun gezin. Voor veel vaders is dit een legitimatie om geweld te gebruiken. Dit leidt tot veel veroordelingen voor huiselijk geweld.
  • Van de 330.000 daklozen in Frankrijk blijkt één op de drie vader te zijn.
  • Bij echtscheiding maken veel vaders geen gebruik van het recht op voogdijschap en het opstellen van een omgangsregeling.

Als je deze informatie op je in laat werken, betekent dit dat de nieuwe generatie mannen ook niet zomaar in staat zal zijn om een ‘aanwezige vader’ te worden.

Meer buitenlands nieuws

Pas op, straks krijgen we ‘veel meer baby’s’

Een Politico-verslaggever woonde in december 2023 de eerste Natalconferentie bij. Deze conferentie wil de geboortecijfers in Amerika substantieel verhogen. De huidige geboortecijfers leiden tot een

Hoe reageren landen op het Cass-rapport?

Het zogenaamde Cass-rapport dat vorige maand uitkwam, trekt de conclusie dat de behandeling van ‘transgenders’ volgens The Dutch Protocol onvoldoende onderbouwd is. Engeland is gestopt

Irak stelt homorelaties strafbaar

Het Iraakse parlement heeft zaterdag een wet aangenomen die relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht strafbaar stelt met een maximale gevangenisstraf van 15 jaar, aldus