Engelse kerk geeft gebeden voor homozegen vrij

Leestijd: < 1 minuut

Vanaf zondag mogen voorgangers in de Anglicaanse kerk aparte kerkdiensten organiseren voor ‘homostellen’ die God willen danken en een zegen vragen over hun relatie. Hiervoor gaf de Generale Synode dinsdag toestemming tijdens een online bijeenkomst, aldus Christian Today. Ook publiceerde ze de definitieve teksten van de Prayers of Love and Faith. Deze toestemming gaat over een proefperiode, die geldt totdat de kerkrechtelijke procedure is voltooid.

Elf bisschoppen zijn het publiekelijk oneens met die beslissing. Bisschop Paul Williams heeft aan de geestelijken in zijn bisdom een brief geschreven. Hierin verzoekt hij hen om deze ‘verdeeldheidwekkende nieuwe zegengebeden’ niet te gebruiken, totdat zij op de juiste wijze zijn overwogen en goedgekeurd door de Synode. Hij benadrukte dat deze toestemming geen wettelijke status heeft, maar meer een ‘geformaliseerde suggestie’ is.  

Meer buitenlands nieuws

Target krabbelt terug met LHBT-acceptatie

Target, een grote Amerikaanse winkelketen, raakte vorig jaar in opspraak toen ze een ‘Pride Month-collectie presenteerde. Veel Amerikanen riepen op het bedrijf te boycotten. Om