Hellend vlak naar polyamorie

Leestijd: < 1 minuut

In juni presenteerde Gallup haar jaarlijkse onderzoek naar de mening van Amerikanen over morele onderwerpen. In het overzicht is te zien dat steun voor homo- en lesbische relaties afneemt, terwijl steun voor de doodstraf in Amerika toeneemt.

In dit artikel schrijft Dr. Michael Brown over polygame en polyamoreuze relaties. In 2015 waarschuwde hij al voor het hellende vlak. Steeds meer normen vervagen en worden acceptabel, op het moment dat we de eerste stap zetten. Polygamie, een huwelijk tussen één man en meerdere vrouwen, of één vrouw met meerdere mannen, wordt nu door 23% van de Amerikanen als ‘moreel aanvaardbaar’ gezien. In 2006 was dit nog 5%.

We kunnen ons de vraag stellen wat de volgende stap is. Maar ook hoe we van het hellende vlak af komen. Of, zoals Brown zegt: “het is veel moeilijker om een berg op te klimmen dan eraf te glijden. Maar met Gods hulp zijn alle dingen mogelijk”.

Meer buitenlands nieuws