Paus ontslaat opnieuw Amerikaanse geestelijke

Leestijd: < 1 minuut

Voor de tweede keer in een maand tijd wordt er een geestelijke door de paus uit z’n ambt gezet, zo schrijft The Daily Wire. Nu gaat het om Kardinaal Burke, die van 2008 tot 2014 de op één na hoogste Amerikaanse geestelijke in het Vaticaan was.

Raymond Burke heeft steeds openlijk gezegd hoe hij over dingen dacht. Zo vergeleek hij de kerk met een schip zonder roer. In 2016 zei hij dat we bang moeten zijn voor de islam; in 2014 noemde hij homorelaties ‘zeer ongeordend en schadelijk’ en in 2009 verklaarde hij niet met een zuiver geweten op Obama te kunnen stemmen, vanwege zijn standpunten over abortus, stamcelonderzoek, ‘homohuwelijk’, enz.

Onlangs zei hij op een conferentie dat men tegenwoordig onder het mom van ‘de Heilige Geest’ een politieke en menselijke agenda naar voren probeert te brengen. Door deze stap van paus Franciscus verliest hij het recht op zijn appartement en zijn salaris van het Vaticaan.

Meer buitenlands nieuws