1400 Australische meisjes gingen vorig jaar testosteron gebruiken

Leestijd: < 1 minuut

Vorig jaar kregen 1400 Australische meisjes en jonge vrouwen onder de 34 jaar een recept voor testosteron. Hierover schrijft Gender Clinic News. Door een wetswijziging uit 2015 hoeven patiënten voor dit kunstmatig hormoon niet per se een man te zijn. Hier tegenover staan ca. 400 mannen die testosteron gingen gebruiken. Van deze 400 mannen is het bovendien niet eens zeker of het wel biologische mannen zijn, omdat ze voor het testosterongebruik hun juridisch geslacht al aangepast zouden kunnen hebben.

De artsen strijden niet tegen de wet als ze testosteron aan vrouwen voorschrijven. Het gaat om mensen die zich identificeren als man, ze hebben geen testikels (volgens de wet moet er een aandoening zijn met de testikels) en ze hebben een te laag testosteronniveau.

Meer buitenlands nieuws