Engelse kerk geeft ruimte aan homozegen.

Leestijd: < 1 minuut

De generale synode van de Anglicaanse Kerk staat vanaf half december speciale kerkdiensten toe waarin ‘homoparen’ een zegen kunnen ontvangen. Hierover schrijft o.a. Christian Today. Over deze Prayers of Love and Faith wordt al langer gediscussieerd. Om ze op te nemen in het beleid zouden ze pas in 2025 een structurele plaats in kunnen nemen in de Anglicaanse liturgie.

Een deel van de bisschoppen vond dit te lang duren, vanwege de verantwoordelijkheid die zij hebben richting de ‘homogemeenschap’. Nu kunnen deze gebeden bij wijze van proef gebruikt worden, totdat het kerkelijk recht definitief is aangepast.

Er was op de synode een nipte meerderheid voor dit voorstel. Tegenstanders wijzen erop dat de diepe verdeeldheid gaat over het gezag van Gods Woord.

Meer buitenlands nieuws

De seksuele revolutie in Tsjechië

In een blogartikel op Elizamondegreen wordt de seksuele revolutie in Tsjechië beschreven. Volgens de auteur gaan er juist dit jaar in Tsjechië belangrijke wissels om.

Australische gelijkheidswet totaal afgewezen

Parlementair onderzoek onder 13.000 mensen in New South Wales (Australië) wees uit dat 85% de controversiële gelijkheidswet van parlementlid Alex Greenwich volledig verwierp. Dit wetsvoorstel