Engelse kerk geeft ruimte aan homozegen.

Leestijd: < 1 minuut

De generale synode van de Anglicaanse Kerk staat vanaf half december speciale kerkdiensten toe waarin ‘homoparen’ een zegen kunnen ontvangen. Hierover schrijft o.a. Christian Today. Over deze Prayers of Love and Faith wordt al langer gediscussieerd. Om ze op te nemen in het beleid zouden ze pas in 2025 een structurele plaats in kunnen nemen in de Anglicaanse liturgie.

Een deel van de bisschoppen vond dit te lang duren, vanwege de verantwoordelijkheid die zij hebben richting de ‘homogemeenschap’. Nu kunnen deze gebeden bij wijze van proef gebruikt worden, totdat het kerkelijk recht definitief is aangepast.

Er was op de synode een nipte meerderheid voor dit voorstel. Tegenstanders wijzen erop dat de diepe verdeeldheid gaat over het gezag van Gods Woord.

Meer buitenlands nieuws

Slechts 0.001% Duitsers is ‘divers’

Slechts 969 mensen omschrijven zichzelf als ‘divers’, zo bleek uit een Duits onderzoek in 2022. 1259 personen wilden geen informatie over hun geslacht geven. Tegenover

Zwitserse ouders willen dochter terug

Een Zwitsers echtpaar onderneemt juridische stappen om de voogdij over hun 16-jarige dochter terug te krijgen. Zij staat sinds vorig jaar onder toezicht van de