Engelse kerk geeft ruimte aan homozegen.

Leestijd: < 1 minuut

De generale synode van de Anglicaanse Kerk staat vanaf half december speciale kerkdiensten toe waarin ‘homoparen’ een zegen kunnen ontvangen. Hierover schrijft o.a. Christian Today. Over deze Prayers of Love and Faith wordt al langer gediscussieerd. Om ze op te nemen in het beleid zouden ze pas in 2025 een structurele plaats in kunnen nemen in de Anglicaanse liturgie.

Een deel van de bisschoppen vond dit te lang duren, vanwege de verantwoordelijkheid die zij hebben richting de ‘homogemeenschap’. Nu kunnen deze gebeden bij wijze van proef gebruikt worden, totdat het kerkelijk recht definitief is aangepast.

Er was op de synode een nipte meerderheid voor dit voorstel. Tegenstanders wijzen erop dat de diepe verdeeldheid gaat over het gezag van Gods Woord.

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar

Homopartnerschap in Letland uitgesteld

Eerder deze maand werd een nieuwe wet op partnerschappen goedgekeurd door het Letse parlement. Deze zou helpen om ‘regenboogfamilies’ beter te beschermen. Oppositiepartijen hebben opgeroepen