Transseksuelen mogen volgens Vaticaan gedoopt worden

Leestijd: < 1 minuut

“Een transseksueel – die hormoonbehandelingen ondergaat en seksebevestigende operaties – mag gedoopt worden, onder dezelfde voorwaarden als andere gelovigen, als er geen risico is op een publiek schandaal of verwarring van gelovigen.” Dit antwoordde het Vaticaan op een vraag van een Braziliaanse bisschop. Het veroorzaken van onrust of ophef moet dus vermeden worden, zo meldt CVandaag. Ook zal de dopeling alleen zegen vinden als hij ‘serieuze zonden belijdt’.

De Rooms-katholieke kerk, die homoseksualiteit verbiedt, geeft steeds meer ruimte aan transseksualiteit. Blijkbaar ziet men de aantrekking tot hetzelfde geslacht als iets van totaal andere orde dan jezelf te identificeren als het andere geslacht.

Meer buitenlands nieuws

De seksuele revolutie in Tsjechië

In een blogartikel op Elizamondegreen wordt de seksuele revolutie in Tsjechië beschreven. Volgens de auteur gaan er juist dit jaar in Tsjechië belangrijke wissels om.

Australische gelijkheidswet totaal afgewezen

Parlementair onderzoek onder 13.000 mensen in New South Wales (Australië) wees uit dat 85% de controversiële gelijkheidswet van parlementlid Alex Greenwich volledig verwierp. Dit wetsvoorstel