Transseksuelen mogen volgens Vaticaan gedoopt worden

Leestijd: < 1 minuut

“Een transseksueel – die hormoonbehandelingen ondergaat en seksebevestigende operaties – mag gedoopt worden, onder dezelfde voorwaarden als andere gelovigen, als er geen risico is op een publiek schandaal of verwarring van gelovigen.” Dit antwoordde het Vaticaan op een vraag van een Braziliaanse bisschop. Het veroorzaken van onrust of ophef moet dus vermeden worden, zo meldt CVandaag. Ook zal de dopeling alleen zegen vinden als hij ‘serieuze zonden belijdt’.

De Rooms-katholieke kerk, die homoseksualiteit verbiedt, geeft steeds meer ruimte aan transseksualiteit. Blijkbaar ziet men de aantrekking tot hetzelfde geslacht als iets van totaal andere orde dan jezelf te identificeren als het andere geslacht.

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar

Homopartnerschap in Letland uitgesteld

Eerder deze maand werd een nieuwe wet op partnerschappen goedgekeurd door het Letse parlement. Deze zou helpen om ‘regenboogfamilies’ beter te beschermen. Oppositiepartijen hebben opgeroepen