EP wil ouderschapsrechten Europees regelen.

Leestijd: < 1 minuut

EU-lidstaten zouden gedwongen moeten worden LHBT-ouders te erkennen, zelfs als ze dat in hun eigen wetgeving verbieden, vindt een commissie in het Europees Parlement. CNE schrijft erover. Volgens de auteurs is er spraken van een onwenselijke status quo, waarbij kinderen het risico lopen het recht op onderwijs en onderhoud te verliezen.

Conservatieve partijen wezen het voorstel van de hand. Volgens Bert-Jan Ruissen legitimeert het voorstel ook draagmoederschap, terwijl de EU dat juist wil ontmoedigen. Volgens de Alessandra Basso (It) mag Europese wetgeving niet worden toegepast als die in strijd is met nationale wetgeving.

Meer buitenlands nieuws

Target krabbelt terug met LHBT-acceptatie

Target, een grote Amerikaanse winkelketen, raakte vorig jaar in opspraak toen ze een ‘Pride Month-collectie presenteerde. Veel Amerikanen riepen op het bedrijf te boycotten. Om