Denemarken: genderneutraal huwelijksritueel

Leestijd: < 1 minuut

Enkele bisschoppen in de Deense kerk pleiten ervoor om het sekseneutrale huwelijksformulier uit 2012 (bedoeld voor ‘homohuwelijken’) te gebruiken voor alle huwelijksvoltrekkingen, aldus CNE. Ze stellen dat de traditionele huwelijksvoltrekking achterhaald is en dat de mensen niet eens meer horen wat er allemaal gezegd wordt.

Volgens tegenstanders van deze vernieuwing worden juist elementaire handelingen geschrapt. Zo ontbreken de handoplegging en het uitspreken van het Onze Vader. Ook teksten uit de Bijbel over ‘mannelijk en vrouwelijk’ kunnen vervangen worden.

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar

Homopartnerschap in Letland uitgesteld

Eerder deze maand werd een nieuwe wet op partnerschappen goedgekeurd door het Letse parlement. Deze zou helpen om ‘regenboogfamilies’ beter te beschermen. Oppositiepartijen hebben opgeroepen