Thuisonderwijs groeit enorm in Amerika

Leestijd: < 1 minuut

Thuisonderwijs neemt in Amerika enorm toe. De satirische website NottheBee toont zich niet verbaasd. De Coronajaren (schoolsluitingen, mondmaskers, vaccinatieplicht) en de verplichte seksuele voorlichting stuiten steeds meer ouders tegen de borst, waardoor ze besluiten hun kinderen zelf onderwijs te geven.

De Washington Post spreekt over ‘het omarmen van een grotendeels ongereguleerde praktijk’. De betekenis ervan is dat ouders de verantwoordelijkheid voor hun kinderen weer zelf op zich nemen. Door thuisonderwijs voorkom je dat kinderen door allerlei seculiere ideeën via het klaslokaal worden geïndoctrineerd.

Dit kaartje laat de enorme toename zien van thuisonderwijs in Amerika.

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar

Homopartnerschap in Letland uitgesteld

Eerder deze maand werd een nieuwe wet op partnerschappen goedgekeurd door het Letse parlement. Deze zou helpen om ‘regenboogfamilies’ beter te beschermen. Oppositiepartijen hebben opgeroepen