Franse senaat wil verbod op ‘inclusief schrijven’

Leestijd: < 1 minuut

De Franse Senaat heeft met grote meerderheid een wetsvoorstel aangenomen om inclusieve taal in alle overheidsdocumenten te weren. Inclusief schrijven verzwakt de taal door het onleesbaar, en onuitspreekbaar te maken, aldus senator Gruny. Zo zou er een vrouwelijke tegenhanger voor het mannelijke woord senator moeten komen, terwijl nu alle senatoren met dit woord worden aangesproken. Tegenstanders zeggen dat de taal hierdoor gedood wordt. Algemeen is echter bekend dat ‘inclusief schrijven’ vooral gaat over gendergelijkheid.

Volgens CNE.news is het de vraag of dit voorstel ook wet wordt. De Nationale Assemblee moet het wetsvoorstel ook aanvaarden, maar daarin bevindt zich een groter links blok.

Meer buitenlands nieuws

De seksuele revolutie in Tsjechië

In een blogartikel op Elizamondegreen wordt de seksuele revolutie in Tsjechië beschreven. Volgens de auteur gaan er juist dit jaar in Tsjechië belangrijke wissels om.

Australische gelijkheidswet totaal afgewezen

Parlementair onderzoek onder 13.000 mensen in New South Wales (Australië) wees uit dat 85% de controversiële gelijkheidswet van parlementlid Alex Greenwich volledig verwierp. Dit wetsvoorstel