Groenlandse vrouwen eisen schadevergoeding voor eugenetica

Leestijd: < 1 minuut

Een groep van 67 Groenlandse vrouwen beschuldigen Denemarken ervan dat ze in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw spiraaltjes inbrachten bij vrouwen, om hun vruchtbaarheid te beperken. Hierover schrijft LifeSiteNews. Dit deden ze zonder medeweten of toestemming van de vrouwen. Sommigen kwamen er pas kort geleden achter dat hun onvruchtbaarheid te wijten was aan een spiraaltje dat lang geleden tijdens een ‘gezondheidscampagne’ was ingebracht. Naar schatting zijn ongeveer 4500 inheemse vrouwen slachtoffer geworden van dit neokoloniale beleid.

De auteur legt er zijn vinger bij dat dergelijk neokoloniaal beleid nu op allerlei plaatsen in de wereld nog steeds plaatsvindt. Bij vrouwen en meisjes in ontwikkelingslanden worden voorbehoedsmiddelen zonder toestemming ingebracht, om zo de vruchtbaarheid te beperken.

Meer buitenlands nieuws

Slechts 0.001% Duitsers is ‘divers’

Slechts 969 mensen omschrijven zichzelf als ‘divers’, zo bleek uit een Duits onderzoek in 2022. 1259 personen wilden geen informatie over hun geslacht geven. Tegenover

Zwitserse ouders willen dochter terug

Een Zwitsers echtpaar onderneemt juridische stappen om de voogdij over hun 16-jarige dochter terug te krijgen. Zij staat sinds vorig jaar onder toezicht van de