Groenlandse vrouwen eisen schadevergoeding voor eugenetica

Leestijd: < 1 minuut

Een groep van 67 Groenlandse vrouwen beschuldigen Denemarken ervan dat ze in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw spiraaltjes inbrachten bij vrouwen, om hun vruchtbaarheid te beperken. Hierover schrijft LifeSiteNews. Dit deden ze zonder medeweten of toestemming van de vrouwen. Sommigen kwamen er pas kort geleden achter dat hun onvruchtbaarheid te wijten was aan een spiraaltje dat lang geleden tijdens een ‘gezondheidscampagne’ was ingebracht. Naar schatting zijn ongeveer 4500 inheemse vrouwen slachtoffer geworden van dit neokoloniale beleid.

De auteur legt er zijn vinger bij dat dergelijk neokoloniaal beleid nu op allerlei plaatsen in de wereld nog steeds plaatsvindt. Bij vrouwen en meisjes in ontwikkelingslanden worden voorbehoedsmiddelen zonder toestemming ingebracht, om zo de vruchtbaarheid te beperken.

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar

Homopartnerschap in Letland uitgesteld

Eerder deze maand werd een nieuwe wet op partnerschappen goedgekeurd door het Letse parlement. Deze zou helpen om ‘regenboogfamilies’ beter te beschermen. Oppositiepartijen hebben opgeroepen