VS: Conservatieve Mike Johnson is nieuwe voorzitter van het Huis van Afgevaardigden.

Leestijd: < 1 minuut

Na drie weken van onzekerheid en stemmingen, heeft de Republikeinse partij zich eensgezind achter Mike Johnson geschaard, aldus Life Site News. Bij de verkiezing kreeg hij 220 stemmen, tegenover 209 voor de Democratische tegenkandidaat. Dit betekent dat hij de nieuwe voorzitter is van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Dit is belangrijk nieuws, omdat Johnson bekend staat om zijn pro-life en anti-woke standpunten.

In eerdere functies heeft hij zich verzet tegen het homoseksuele ‘huwelijk’, tegen seksueel getinte reclame voor kinderen en tegen de pro-LHBT ‘Equality Act’. Als voorzitter heeft hij grote invloed op het politieke proces in Amerika.

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar

Homopartnerschap in Letland uitgesteld

Eerder deze maand werd een nieuwe wet op partnerschappen goedgekeurd door het Letse parlement. Deze zou helpen om ‘regenboogfamilies’ beter te beschermen. Oppositiepartijen hebben opgeroepen