11-jarige wordt Grand Marshal op Orlando Pride Parade

Leestijd: < 1 minuut

Een 11-jarige jongen, die zich identificeert als meisje, reed afgelopen zaterdag in een auto met open dak als mascotte van de Pride Parade in Orlando. Hij droeg een jurk, een hartvormige zonnebril en hij zwaaide naar de menigte, terwijl zijn ouders glimlachend op de achterbank zaten, zo beschrijft The Daily Wire.

Volgens zijn moeder speelde Dempsey Jara van jongsaf aan vooral met meisjesspullen. Dit deed ouders al snel geloven dat Dempsey ‘transgender’ was; dit hebben ze gestimuleerd door meisjesspullen te kopen, omdat dit “haar blij maakte”.

De keuze voor een 11-jarige Grand Marshal leverde gemengde reacties op. Velen hebben kritiek, omdat het om een minderjarige gaat die nu gebruikt wordt om een ideologie te promoten.

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar

Homopartnerschap in Letland uitgesteld

Eerder deze maand werd een nieuwe wet op partnerschappen goedgekeurd door het Letse parlement. Deze zou helpen om ‘regenboogfamilies’ beter te beschermen. Oppositiepartijen hebben opgeroepen