Vader uit Californië dient minachtingsverzoek in vanwege transitie van zijn zoon

Leestijd: < 1 minuut

Vader Hudacko had met succes voorkomen dat zijn zoon in transitie kon gaan. De rechtbank had uitspraak gedaan dat toestemming van beide ouders nodig was om geslachtsveranderende ingrepen te doen. Toen kwam het moment dat zijn verzekering $210.000,- uitkeerde. Het bleek te gaan om een hormoonblokkerend implantaat dat bij zijn zoon was geplaatst. Ook slikt zijn zoon geslachtshormonen. Hierover schrijft The Christian Post.

In reactie hierop heeft Ted Hudacko een minachtingsverzoek ingediend tegen zijn ex-vrouw, haar advocaat, de advocaat van zijn zoon en het betrokken ziekenhuis, omdat zij een gerechtelijk bevel hebben overtreden. Zij moeten “elk met minachting behandeld worden, omdat ze er allemaal van op de hoogte waren en vervolgens collectief samenspanden om opzettelijk ongehoorzaam te zijn aan het ‘verbod op een operatie’.”

De rechter kan gevangenisstraf of een boete opleggen. Voor vader Hudacko is dat niet zijn hoofddoel: “Mijn zoon krijg ik er niet mee terug”.

Meer buitenlands nieuws

De seksuele revolutie in Tsjechië

In een blogartikel op Elizamondegreen wordt de seksuele revolutie in Tsjechië beschreven. Volgens de auteur gaan er juist dit jaar in Tsjechië belangrijke wissels om.

Australische gelijkheidswet totaal afgewezen

Parlementair onderzoek onder 13.000 mensen in New South Wales (Australië) wees uit dat 85% de controversiële gelijkheidswet van parlementlid Alex Greenwich volledig verwierp. Dit wetsvoorstel