Indiaas hooggerechtshof laat ‘homohuwelijk’ aan het parlement

Leestijd: < 1 minuut

Het hooggerechtshof van Indië moest beslissen over legalisatie van het ‘homohuwelijk’. De 5 opperrechters hebben unaniem besloten dat dit een zaak is voor het parlement. De regering van Modi stelt dat een ‘homohuwelijk’ niet “vergelijkbaar is met het Indiase concept van de gezinseenheid van een man, een vrouw en kinderen”, aldus het Reformatorisch Dagblad.

De rechtbank stelde unaniem dat er voor paren van gelijk geslacht geen ‘fundamenteel recht op het huwelijk bestaat’. Een meerderheid (3 van de 5 rechters) stelde dat homokoppels geen kinderen kunnen adopteren. Wel heeft de regering de plicht om LHBT-ers beter te beschermen.

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar

Homopartnerschap in Letland uitgesteld

Eerder deze maand werd een nieuwe wet op partnerschappen goedgekeurd door het Letse parlement. Deze zou helpen om ‘regenboogfamilies’ beter te beschermen. Oppositiepartijen hebben opgeroepen