Verdeeldheid in Engelse kerk over ‘homozegen’

Leestijd: < 1 minuut

Elf bisschoppen van de Church of England hebben via Premier Christianity een publiek statement afgegeven waarin ze zeggen dat het Huis van Bisschoppen diep verdeeld is over de vraag of Gods zegen gevraagd kan worden over koppels van hetzelfde geslacht. Toch gaan de discussies vooral over de manier waarop de ‘Prayers of Love and Faith’ moeten worden geïmplementeerd. De bisschoppen klagen dat er te weinig gesproken wordt over de betekenis en de reikwijdte van deze gebeden en zegeningen. Een groep van 78 geestelijken-in-opleiding hebben een brief opgesteld waarin ze de bisschoppen oproepen om vast te houden aan de Bijbelse visie op huwelijk en seksualiteit. Deze groep heeft zich verenigd onder de naam ‘Orthodox Ordinands’ om hun zorgen te delen, samen te bidden en nu ook om hun stem te laten horen.

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar

Homopartnerschap in Letland uitgesteld

Eerder deze maand werd een nieuwe wet op partnerschappen goedgekeurd door het Letse parlement. Deze zou helpen om ‘regenboogfamilies’ beter te beschermen. Oppositiepartijen hebben opgeroepen