SEGM houdt grote conferentie over gender in New York

Leestijd: < 1 minuut

Van 9 tot 11 oktober hield de Society for Evidence Based Gender Medicine (SEGM)een grote conferentie in New York. Allerlei artsen van over de hele wereld kwamen om te praten over de effecten van medische transities. LGBT Courage Coalition schreef hierover (1 en 2).

Eén van de sprekers, dr. Sallie Baxendale, sprak over de effecten van puberteitblokkers op de hersenontwikkeling. Ze stelde dat er voor veel ontwikkelingen in de hersenen ontwikkelperiodes zijn. Zeker de puberteit bevat veel cruciale ontwikkelingsmomenten. Onnodige hersenpaden worden opgeruimd (snoeien), terwijl andere hersenpaden juist worden versterkt. Puberteitblokkers beïnvloeden dit proces. Eén effect is dat het IQ van patiënten met 7 tot 15 punten afneemt. De ‘kritieke ontwikkelperiodes’ zorgen ervoor dat deze effecten waarschijnlijk onomkeerbaar zijn.

De organisatie is interessant, omdat ze wetenschap serieus wil nemen, zonder op voorhand al een standpunt in te nemen over geslachtsverandering.

Meer buitenlands nieuws

Target krabbelt terug met LHBT-acceptatie

Target, een grote Amerikaanse winkelketen, raakte vorig jaar in opspraak toen ze een ‘Pride Month-collectie presenteerde. Veel Amerikanen riepen op het bedrijf te boycotten. Om