Church of England gaat ‘homostellen’ inzegenen

Leestijd: < 1 minuut

Het Huis van Bisschoppen van de Church of England heeft ermee ingestemd om koppels van hetzelfde geslacht in te zegenen met de ‘gebeden van liefde en geloof’, aldus Christian Today. Na het akkoord van de Generale Synode in februari, zijn de bisschoppen verder gegaan om te doordenken hoe de ‘homozegen’ in de praktijk vorm moest krijgen.

Zoals het er naar uit ziet, komt er een speciale kerkdienst om een ‘homohuwelijk’ in te zegenen. Hier worden dan de ‘Gebeden van Liefde en Geloof’ uitgesproken. De voorstellen worden de komende tijd verder besproken en zullen naar verwachting tijdens de Generale Synode in 2025 definitief worden.

Meer buitenlands nieuws

De seksuele revolutie in Tsjechië

In een blogartikel op Elizamondegreen wordt de seksuele revolutie in Tsjechië beschreven. Volgens de auteur gaan er juist dit jaar in Tsjechië belangrijke wissels om.

Australische gelijkheidswet totaal afgewezen

Parlementair onderzoek onder 13.000 mensen in New South Wales (Australië) wees uit dat 85% de controversiële gelijkheidswet van parlementlid Alex Greenwich volledig verwierp. Dit wetsvoorstel