Church of England gaat ‘homostellen’ inzegenen

Leestijd: < 1 minuut

Het Huis van Bisschoppen van de Church of England heeft ermee ingestemd om koppels van hetzelfde geslacht in te zegenen met de ‘gebeden van liefde en geloof’, aldus Christian Today. Na het akkoord van de Generale Synode in februari, zijn de bisschoppen verder gegaan om te doordenken hoe de ‘homozegen’ in de praktijk vorm moest krijgen.

Zoals het er naar uit ziet, komt er een speciale kerkdienst om een ‘homohuwelijk’ in te zegenen. Hier worden dan de ‘Gebeden van Liefde en Geloof’ uitgesproken. De voorstellen worden de komende tijd verder besproken en zullen naar verwachting tijdens de Generale Synode in 2025 definitief worden.

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar

Homopartnerschap in Letland uitgesteld

Eerder deze maand werd een nieuwe wet op partnerschappen goedgekeurd door het Letse parlement. Deze zou helpen om ‘regenboogfamilies’ beter te beschermen. Oppositiepartijen hebben opgeroepen