Engelse lerares ontslagen na weigering les in gender te geven

Leestijd: < 1 minuut

Glawdys Leger, een lerares in moderne talen, werd in 2022 op non-actief gesteld, omdat ze weigerde ‘extreme’ LHBT-lessen te geven en omdat ze haar christelijke visie op gender met haar leerlingen deelde. Hierover schrijft Christian Today. Terwijl het lesmateriaal oproept om bondgenoot van de ‘queer’-gemeenschap te worden, vertelde zij dat God de mens mannelijk en vrouwelijk gemaakt heeft.

Binnenkort volgt een rechtszaak waaruit moet blijken of de school haar mag ontslaan. De lerares beroept zich op de vrijheid van het geweten, terwijl de school benadrukt dat het ondersteunen van het welzijn van de studenten topprioriteit heeft, en dat ze daarom fundamentele Britse waarden bevorderen, zoals wederzijds respect en tolerantie voor mensen met andere overtuigingen.

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar

Homopartnerschap in Letland uitgesteld

Eerder deze maand werd een nieuwe wet op partnerschappen goedgekeurd door het Letse parlement. Deze zou helpen om ‘regenboogfamilies’ beter te beschermen. Oppositiepartijen hebben opgeroepen