Natuurhistorisch museum Bern heeft een ‘queer’-tentoonstelling

Leestijd: < 1 minuut

Queer – diversiteit is onze natuur’ is de naam van een tentoonstelling in het natuurhistorisch museum in Bern (Zwitserland). Op allerlei manieren gaan bezoekers op ontdekkingsreis naar de ‘queer realiteit’, om te laten zien dat gender en seksualiteit in het dierenrijk (en dus ook bij mensen, vanuit de evolutiegedachte) normaal is.

De Duitstalige ontdekgids laat zien hoe bezoekers door allerlei vragen bijna tot de erkentenis moeten komen dat gender een spectrum is, in plaats van het eenvoudige onderscheid tussen man en vrouw. Deze tentoonstelling illustreert de wereld waar veel mensen in leven die Gods orde niet erkennen.  

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar

Homopartnerschap in Letland uitgesteld

Eerder deze maand werd een nieuwe wet op partnerschappen goedgekeurd door het Letse parlement. Deze zou helpen om ‘regenboogfamilies’ beter te beschermen. Oppositiepartijen hebben opgeroepen