Alarm: al na 30 minuten oestrogeen bij Planned Parenthood

Leestijd: < 1 minuut

Ouders en artsen slaan alarm. Jongeren met genderdysforie stappen zelfstandig naar Planned Parenthood, als ze 18 zijn en komen met een half uur naar buiten met een recept voor levensveranderende hormonen. Dit meldt Free Beacon. Het artikel beschrijft Fred. Fred worstelt vanaf 4-jarige leeftijd met autisme, ADHD, depressie en angst. Op 17-jarige leeftijd begon hij zich te identificeren als transgender, nadat een vriend dit ook was gaan doen. Ouders wilden een zorgvuldig onderzoekstraject in, maar stuitten op een lange wachtlijst. Toen Fred 18 was, is hij naar Planned Parenthood gegaan. Om 11.00 uur stapte hij naar binnen; om 11.39 uur kregen ouders het recept voor het hormoon oestrogeen binnen.

De onzorgvuldigheid en de snelheid waarmee Planned Parenthood medicatie voorschrijft, heeft nog een belangrijk effect. Andere klinieken voelen druk om ook onzorgvuldig te handelen, omdat ze anders cliënten kwijtraken.

Meer buitenlands nieuws

Lobby WPATH leverde weinig steun op

In een lopende rechtszaak komen allerlei mails openbaar over de manier waarop de WPATH steun zocht voor haar zorgstandaarden voor ‘transgenderbehandelingen’. De SOC-8 schrijft voor

Italië verbiedt draagmoederschapstoerisme

Het Italiaanse Hogerhuis heeft woensdag een wet goedgekeurd, die stellen verbiedt om in het buitenland een kind via een draagmoeder te verwekken, zo meldt Reuters.