Leeftijdsclassificatie in de Apple App Store is misleidend

Leestijd: < 1 minuut

Apps die je kunt downloaden in de App Store van Apple bevatten een leeftijdsclassificatie. Dit kan ouders helpen om te controleren of een app wel geschikt is voor hun kind. Wat veel ouders niet weten, is dat de leeftijdsclassificatie misleidend is en de omschrijvingen onnauwkeurig. Hierover schrijft het National Center on Sexual Exploitation.

Kinderen van 12 jaar hebben hiermee vrije toegang tot pornografische apps en worden niet beschermd tegen (digitaal) misbruik en uitbuiting. Na een oproep van deze organisatie, zijn er enkele aanpassingen gedaan, waaronder het vervagen van naaktbeelden als kinderen die posten. Er zou echter veel meer gedaan moeten worden.

Alle reden dus voor ouders om alert te zijn op de apps die uw kinderen gebruiken. Via App-danger.org kunt u voor een heel aantal sociale apps een beoordeling vinden of deze voor uw kind bruikbaar is.  

Meer buitenlands nieuws

Monument voor Engelse LHBT-veteranen

In het National Memorial Arboretum komt een monument voor de homoseksuelen en transgenders die bij het leger gewerkt hebben, aldus de BBC. Tot 2000 was

Australië reageert niet op Cass-rapport

De Australische minister van Volksgezondheid heeft het Cass-rapport voor kennisgeving aangenomen. Hij stelt echter dat de resultaten van dit onderzoek niet per definitie gelden voor