Paus Franciscus schuift stapje op naar ‘homozegen’

Leestijd: < 1 minuut

Paus Franciscus lijkt een stukje opgeschoven te zijn in zijn standpunt over het zegenen van ‘homostellen’. Dit meldt het Reformatorisch Dagblad. Vlak voor de bisschoppensynode beantwoordde hij hierover enkele vragen van behoudende kardinalen van over de hele wereld.

In die antwoorden stelt hij dat er alleen van een huwelijk gesproken kan worden als een “exclusieve, stabiele en onlosmakelijke verbintenis tussen man en vrouw”, die openstaan voor het krijgen van kinderen. Maar als twee mensen van hetzelfde geslacht een zegen willen ontvangen, waarmee ze God om hulp vragen om beter te leven, dan is de kerk geroepen om “pastorale liefde” te tonen. Voorwaarde om in deze situatie een zegen uit te spreken is dat de zegenceremonie op geen enkele manier op een huwelijksceremonie mag lijken.

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar

Homopartnerschap in Letland uitgesteld

Eerder deze maand werd een nieuwe wet op partnerschappen goedgekeurd door het Letse parlement. Deze zou helpen om ‘regenboogfamilies’ beter te beschermen. Oppositiepartijen hebben opgeroepen