Honderden Canadese jongeren ondergingen borstamputaties

Leestijd: < 1 minuut

Uit nieuw onderzoek blijkt dat honderden Canadese jongeren onder de 18 jaar een dubbele borstamputatie ondergingen. Het aantal geregistreerde behandelingen steeg van 536 in 2018-2019 naar 985 in 2022-2023. Van de totaal 4071 operaties waren er 602 jongeren onder de 18 jaar. Hierbij worden de lichaamsverminkende operaties van privéklinieken niet meegeteld, terwijl naar schatting 50-70% van het geld voor deze behandelingen naartoe gaat, aldus National Post .

Langzamerhand ontstaat ook in Canada het besef dat meer terughoudendheid geboden is bij deze medische ingrepen. Hoe ‘geslaagd’ een operatie ook kan zijn, de gevolgen zijn niet mis. Na de operatie heeft de persoon geen gevoel meer in zijn tepels en een vrouw kan ook geen borstvoeding meer geven.

Artsen die hun mening gaven over deze cijfers, deden het alleen anoniem, omdat ze bang zijn voor negatieve gevolgen als ze het in het openbaar zouden doen.

Meer buitenlands nieuws

Monument voor Engelse LHBT-veteranen

In het National Memorial Arboretum komt een monument voor de homoseksuelen en transgenders die bij het leger gewerkt hebben, aldus de BBC. Tot 2000 was

Australië reageert niet op Cass-rapport

De Australische minister van Volksgezondheid heeft het Cass-rapport voor kennisgeving aangenomen. Hij stelt echter dat de resultaten van dit onderzoek niet per definitie gelden voor