Thuisonderwijsgezin dreigt uitgezet te worden naar Duitsland

Leestijd: < 1 minuut

Een Duits gezin dat 15 jaar geleden naar de Verenigde Staten vluchtte, kan binnen enkele weken worden uitgezet naar Duitsland, zo schrijft Christian Today. Het gezin had in het thuisland duizenden boetes gekregen, omdat ze thuisonderwijs gaven aan hun kinderen, wat daar verboden is. Zij hadden hiervoor gekozen, omdat het curriculum antichristelijk is en schadelijke seksuele elementen bevat, die hun kinderen dreigde te schaden.

In Amerika kwamen ze niet in aanmerking voor asiel, maar hen werd bij uitzondering toch asiel verleend. Het bericht van uitzetting komt volkomen onverwacht. De familie Romeike zou alles achter moeten laten en de jongste kinderen alsnog naar school moeten doen.

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar

Homopartnerschap in Letland uitgesteld

Eerder deze maand werd een nieuwe wet op partnerschappen goedgekeurd door het Letse parlement. Deze zou helpen om ‘regenboogfamilies’ beter te beschermen. Oppositiepartijen hebben opgeroepen