Schotland: ‘Hate crime act’ in november van kracht

Leestijd: < 1 minuut

De lang uitgestelde wet die haatzaaiende uitlatingen veroordeeld, wordt in november van kracht. Dan is de politie voldoende opgeleid om in de praktijk met deze ingewikkelde wet te kunnen dealen, aldus Life Site News. Deze wet, die al in 2021 werd aangenomen, stelt dat haatzaaiende uitingen erger zijn als er vooroordelen tegen handicaps, rassen, religies of seksuele diversiteit in voorkomen. Premier Humza Yousaf zei enkele jaren geleden: “Vrije meningsuiting is op zichzelf nooit een onbelemmerd recht”.

Tegenstanders wijzen erop dat de Schotse politie al overbelast is, zodat voor handhaving geen tijd is. Bovendien is haatzaaien al verboden, terwijl deze wet de vrijheid van meningsuiting teveel beperkt. Een “huiveringwekkend effect” is dat we de waarheid over geslachten niet meer mogen zeggen, omdat ‘misgendering’ geldt als een haatmisdaad.

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar

Homopartnerschap in Letland uitgesteld

Eerder deze maand werd een nieuwe wet op partnerschappen goedgekeurd door het Letse parlement. Deze zou helpen om ‘regenboogfamilies’ beter te beschermen. Oppositiepartijen hebben opgeroepen