Deens woordenboek past genderwoorden aan.

Leestijd: < 1 minuut

De nieuwe versie van het Deense woordenboek streeft naar gendergelijkheid. Dit doet de Deense Taalraad omdat ze het als haar taak ziet de ontwikkelingen in de samenleving te volgen en aan te sluiten bij de beleidsagenda, aldus CNE.news.

Hiervoor heeft de Taalraad nauwlettend alle woorden die verwijzen naar man of vrouw gescreend en gezocht naar een tegenhanger. Naast de carrièrevrouw is er nu dus ook een carrièreman; ook bestaan er nu officieel vrouwelijke bestuurders, financiële vrouwen en zakenvrouwen. De term ‘gewelddadige man’ wordt veranderd in ‘gewelddadig persoon’, om zo een negatieve associatie te vermijden.

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar

Homopartnerschap in Letland uitgesteld

Eerder deze maand werd een nieuwe wet op partnerschappen goedgekeurd door het Letse parlement. Deze zou helpen om ‘regenboogfamilies’ beter te beschermen. Oppositiepartijen hebben opgeroepen