Onderzoek onder studenten: slechts 84% christenen is hetero.

Leestijd: < 1 minuut

Sociaal onderzoeker en baptistenpastor Ryan Burge schetst in een nieuw onderzoek een somber portret van de seksualiteit en identiteit van belijdende gelovigen. Hierover rapporteert Protestia. De onderzochte doelgroep bestond uit studenten van 18-25 jaar oud. Van de christenen zegt 84% hetero te zijn; de overigen zijn homo/lesbisch, biseksueel of anders geaard.

Bij degenen die agnost of atheïst zijn zegt ca. 55% dat ze heteroseksueel zijn. Toen de onderzoeker het verschil tussen mannen en vrouwen onderzocht, bleek dat 67% van de vrouwen zich hetero noemt, tegenover 80% van de mannen. Dit komt opvallend overeen met de hoeveelheid meisjes en vrouwen die zich melden bij genderklinieken.

Meer buitenlands nieuws

Slechts 0.001% Duitsers is ‘divers’

Slechts 969 mensen omschrijven zichzelf als ‘divers’, zo bleek uit een Duits onderzoek in 2022. 1259 personen wilden geen informatie over hun geslacht geven. Tegenover

Zwitserse ouders willen dochter terug

Een Zwitsers echtpaar onderneemt juridische stappen om de voogdij over hun 16-jarige dochter terug te krijgen. Zij staat sinds vorig jaar onder toezicht van de