Onderzoek onder studenten: slechts 84% christenen is hetero.

Leestijd: < 1 minuut

Sociaal onderzoeker en baptistenpastor Ryan Burge schetst in een nieuw onderzoek een somber portret van de seksualiteit en identiteit van belijdende gelovigen. Hierover rapporteert Protestia. De onderzochte doelgroep bestond uit studenten van 18-25 jaar oud. Van de christenen zegt 84% hetero te zijn; de overigen zijn homo/lesbisch, biseksueel of anders geaard.

Bij degenen die agnost of atheïst zijn zegt ca. 55% dat ze heteroseksueel zijn. Toen de onderzoeker het verschil tussen mannen en vrouwen onderzocht, bleek dat 67% van de vrouwen zich hetero noemt, tegenover 80% van de mannen. Dit komt opvallend overeen met de hoeveelheid meisjes en vrouwen die zich melden bij genderklinieken.

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar

Homopartnerschap in Letland uitgesteld

Eerder deze maand werd een nieuwe wet op partnerschappen goedgekeurd door het Letse parlement. Deze zou helpen om ‘regenboogfamilies’ beter te beschermen. Oppositiepartijen hebben opgeroepen