Onderzoek: Huwelijk is de beste voorspeller van geluk op de lange termijn

Leestijd: < 1 minuut

Onderzoek van de Universiteit van Chicago suggereert dat “Amerikanen die getrouwd zijn en kinderen hebben nu gemiddeld een gelukkiger en welvarender leven leiden dan mannen en vrouwen die alleenstaand en kinderloos zijn.” En ook niet alleen een beetje gelukkiger. Volgens Wilcox en Bass bestaat er een ‘verrassende gelukskloof van 30 procentpunten tussen getrouwde en ongehuwde Amerikanen.’ 

De onderzoekers onderzochten waar mensen gelukkig van werden. Hierbij keken ze ook naar werk, inkomen, opleiding, enz. De auteurs schrijven op Christian Post dat ‘gelukkig worden’ niet de doorslaggevende reden moet zijn om te trouwen. Tegelijkertijd is het wel een reden om wat positiever over het huwelijk te gaan praten. Hopelijk zullen overheden ook de waarde van het huwelijk in gaan zien.

Meer buitenlands nieuws

Slechts 0.001% Duitsers is ‘divers’

Slechts 969 mensen omschrijven zichzelf als ‘divers’, zo bleek uit een Duits onderzoek in 2022. 1259 personen wilden geen informatie over hun geslacht geven. Tegenover

Zwitserse ouders willen dochter terug

Een Zwitsers echtpaar onderneemt juridische stappen om de voogdij over hun 16-jarige dochter terug te krijgen. Zij staat sinds vorig jaar onder toezicht van de