Onderzoek: Huwelijk is de beste voorspeller van geluk op de lange termijn

Leestijd: < 1 minuut

Onderzoek van de Universiteit van Chicago suggereert dat “Amerikanen die getrouwd zijn en kinderen hebben nu gemiddeld een gelukkiger en welvarender leven leiden dan mannen en vrouwen die alleenstaand en kinderloos zijn.” En ook niet alleen een beetje gelukkiger. Volgens Wilcox en Bass bestaat er een ‘verrassende gelukskloof van 30 procentpunten tussen getrouwde en ongehuwde Amerikanen.’ 

De onderzoekers onderzochten waar mensen gelukkig van werden. Hierbij keken ze ook naar werk, inkomen, opleiding, enz. De auteurs schrijven op Christian Post dat ‘gelukkig worden’ niet de doorslaggevende reden moet zijn om te trouwen. Tegelijkertijd is het wel een reden om wat positiever over het huwelijk te gaan praten. Hopelijk zullen overheden ook de waarde van het huwelijk in gaan zien.

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar

Homopartnerschap in Letland uitgesteld

Eerder deze maand werd een nieuwe wet op partnerschappen goedgekeurd door het Letse parlement. Deze zou helpen om ‘regenboogfamilies’ beter te beschermen. Oppositiepartijen hebben opgeroepen