Riley Gaines: “Stop met gebruik term ‘biologische vrouw’

Leestijd: < 1 minuut

Riley Gaines, wedstrijdzwemmer namens de universiteit van Kentucky, moest het vorig jaar tijdens een wedstrijd afleggen tegen ‘Lia Thomas’, een man die zich als vrouw identificeerde. Tijdens een toespraak op 15 september ging ze in op de impact van ‘transmannen’ op de vrouwensport, zo berichtte The Christian Post. Twee opmerkingen zijn het waard om doorgegeven te worden.

Allereerst: “Stop met het gebruik van de term ‘biologische vrouw’. Deze term suggereert dat er ook een niet-biologisch alternatief is, maar die is er niet. Er zijn mannen en vrouwen, meisjes en jongens, vaders en moeders.”

Aan het einde van haar toespraak benadrukte Gaines dat mannen moeten werken aan een Bijbels invullen van het man-zijn. Ze stelde dat er sprake is van een cyclus: “Harde tijden creëren sterke mannen, sterke mannen creëren goede tijden, goede tijden creëren zwakke mannen, zwakke mannen creëren moeilijke tijden.” Ze hoopt dat deze moeilijke tijden weer sterke mannen zullen opleveren.

Meer buitenlands nieuws

Mike Pence breekt lans voor het gezin

Wat doe je als de president van de Amerika je uitnodigt voor een ontmoeting en op dat moment heeft je dochter haar eerste muziekuitvoering? Naar

Homopartnerschap in Letland uitgesteld

Eerder deze maand werd een nieuwe wet op partnerschappen goedgekeurd door het Letse parlement. Deze zou helpen om ‘regenboogfamilies’ beter te beschermen. Oppositiepartijen hebben opgeroepen