Engeland: Brief aan Sunak waarschuwt voor conversieverbod

Leestijd: < 1 minuut

Premier Rishi Sunak is door het Christian Institute gewaarschuwd voor de gevolgen van een ‘conversieverbod’. In Engeland wordt overwogen om conversietherapie te verbieden. Hierbij zou het Australische ‘Victoriaverbod’, wat een jaar geleden inging, uitgangspunt kunnen zijn. In het Victoriaverbod zijn gebeden om genezing, verandering of het oproepen tot bekering van een zondige praktijk verboden. In het pastoraat mag alleen gebeden worden om leiding en bevestigd worden dat God van mensen houdt, aldus Christian Today.

Volgens het Christian Institute zou Engeland hiermee één van de meest religie-onderdrukkende wet in eeuwen in kunnen voeren. Zelfs het Onze Vader kan niet meer gebeden worden, omdat daarin gesproken wordt over zonden en verzoeking. De vrije geloofsuitoefening zou met deze wet ernstig in het gedrang komen.

Het gebed ligt bij ‘conversietherapieën’ altijd onder een vergrootglas. Daarom heeft het Christian Institute de campagne ‘Let us pray’ opgezet, om de noodzaak van gebed rond deze wetgeving te benadrukken.

Meer buitenlands nieuws

Slechts 0.001% Duitsers is ‘divers’

Slechts 969 mensen omschrijven zichzelf als ‘divers’, zo bleek uit een Duits onderzoek in 2022. 1259 personen wilden geen informatie over hun geslacht geven. Tegenover

Zwitserse ouders willen dochter terug

Een Zwitsers echtpaar onderneemt juridische stappen om de voogdij over hun 16-jarige dochter terug te krijgen. Zij staat sinds vorig jaar onder toezicht van de